In Catatan Harian

Sembang 1 Juta

Ini kisah semalam. Jumaat yang mulia, akak gigih bersiap nak berjumpa dengan kakak akak yang cantik dan comel ni. Pagi-pagi lagi akak dah keluar rumah and of course with my cute baby, Alya. Bak kata jangan pisahkan kami...hahaha akak melawak.
Berjumpa di Melawati Mall. First time datang. Baru buka rupanya Melawati Mall ni. Kami sembang sakan semalam. Tapi ada topik best yang kami borakkan semalam. Topik 1 juta...woww!!! akak tersuka.
Rupa-rupanya semua orang pun boleh ada simpanan 1 juta ye. Akak tak sangka dan akak sedang mula memasang angan-angan untuk ada simpanan 1 juta pada usia 60 tahun nanti. Duit hari tua. Cukuplah nanti akak dan suami akak setakat nak makan minum nanti.
Mesti semua orang pelik macam mana nak dapat 1 juta kalau simpanan sekarang pun semput-semput ye. Ada caranya. Sebelum ini pun akak tak tahu. Siapa yang nak belajar boleh beritahu akak. Nanti akak ajar ye.
Ok, itu saja nak cerita kisah semalam.
Zeela Lamin
Perunding Hartanah 23304
Propland Consultancy
www.zeelalamin.blogspot.com

Related Articles